Helderzienden Paragnosten Online Mediums
 

fswF

fswF fv

Aston Martin V8 Vantage Roadster

Aston Martin V8 Vantage Roadster 380 pk V8


Sportieve rij-eigenschappen spelen bij de V8 Vantage Roadster uiteraard een belangrijke rol. De auto deelt dan ook de onderhuidse unieke aluminium VH (Vertical-Horizontal) structuur. Door het gebruik van lichte materialen als aluminium en magnesium is het gewicht zo laag mogelijk gehouden (1.710 kg). Vooral het zwaartepunt is zo laag mogelijk gelegd. Bestuurder en passagier hebben dan ook een lage zitpositie gekregen in de V8 Vantage Roadster. Voor sportieve prestaties staat een 4.3 liter V8 garant. De motor levert een vermogen van 380 pk en een koppel van 410 Nm. Daarmee sprint de V8 Vantage Roadster in slechts 5,0 seconden naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van 280 km/h mogelijk gemaakt. Aston Martin koppelt standaard een handgeschakelde zesbak aan de V8. Optioneel levert de Britse sportautofabrikant een nieuwe Sportshift automaat die met flippers achter het stuurwiel kan worden bediend.

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz In Korea heeft Hyundai hun nieuwe SUV Veracruz onthuld. De auto komt boven de Santa Fe in het modellengamma en is waarschijnlijk voorbehouden aan de Aziatische en Amerikaanse markt. Komst naar Europa is echter niet compleet uitgesloten.

Hyundai zelf noemt de auto geen SUV, maar een LUV. Dat staat voor Luxury Utility Vehicle en is weer een prachtige marketingnaam voor een bestaand concept. De Koreanen willen met deze naam benadrukken dat de Veracruz een luxueuze auto met veel ruimte en gebruiksgemak is. Het interieur biedt dan ook plaats aan zeven personen. En eerlijk is eerlijk, het ziet er allemaal gelikt uit van binnen.

Audi R8

Audi R8 Dit sportieve model wordt geleverd met een in het midden geplaatste 420 pk sterke V8 FSI motor, de quattro vierwielaandrijving en een volledig zelfdragende aluminium carrosserie. De eerste exemplaren worden begin 2007 afgeleverd en zijn verkrijgbaar vanaf € 146.200.

De specificaties van de R8 indiceren een prachtig potentieel van de achtcilinder en levert onder vrijwel alle omstandigheden volop kracht. Bij 7800 RPM levert de 4.2 liter motor 309 KW (420 pk), waarbij het maximum koppel van 430 Nm wordt bereikt tussen 4500 en 6000 RPM. In het gebied tussen 3500 tot 7000 RPM is niet minder dan 90% van het maximumkoppel beschikbaar. De V8 met directe benzine-inspuiting accelereert in 4,6 seconden van 0 tot 100 km/h en de hoogtoerige machine zou een topsnelheid moeten hebben van 301 km/h.

nieuwe Honda CR-V

nieuwe Honda CR-V De Honda CR-V gaat alweer enkele jaartjes mee en het werd dan ook tijd voor een opvolger. Verbeterde rijeigenschappen, een compleet nieuw uiterlijk en een nieuwe benzinemotor zijn de CR-V´s kerneigenschappen.

Sportiviteit is waar het tegenwoordig om draait in het segment van de compacte SUV. Ook Honda gaat hierin mee. De CR-V heeft een dynamischer lijnenspel gekregen. Vooral de aflopende daklijn en het verwijderde reservewiel op de achterklep dragen daaraan bij. De rijeigenschappen van de CR-V zijn verbeterd dankzij een verlaagd zwaartepunt, een grote spoorbreedte en een directere besturing.

De nieuwe Honda CR-V beleefd zijn internationale debuut op de Autosalon van Parijs in september en staat vanaf januari 2007 in de showroom.

Porsche 911 Targa, type 997

Porsche 911 Targa, type 997 De verschillen met de gewone 911 zit het puur in het dak. Targa is eigenlijk een benaming voor coupé waarbij je het stuk tussen de voorruit en achterruit uit kan halen. Bij de Porsche 911 Targa klopt dit niet helemaal omdat je namelijk alleen maar het glazen dak kan wegschuiven. Uiteraard gaat dit volautomatisch. Binnen zeven seconden ontstaat er dan een opening van bijna een halve meter.

Targa.
De Targa constructie is bijna gelijk aan dat van de vorige Targa (type 996), maar is toch nog op een paar punten gewijzigd. Zo is er veel meer aandacht besteed aan de geluidsisolatie, zodoende is er veel minder windgeluid. Verder is er een nieuw zonnescherm aangebracht. Met een schakelaar kun je zo dit scherm en dak bedienen.

325 of 355 pk.
Zoals gezegd is de Targa technische gelijk aan andere 911’s. Hij is leverbaar als 911 Targa 4 en 911 Targa 4S. Beide dus met vierwielaandrijving. De ‘basisversie’ moet het doen met 325 pk en 370 Nm koppel. De 4S heeft 355 pk en 400 Nm. Hij accelereert in zo’n 4.8 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van rond de 288 km/u.

BMW M6 Cabrio

BMW M6 Cabrio De M6 Cabriolet behoort tot de snelste open sportauto´s van dit moment.

Onder de motorkap ligt een 507 pk sterke V10 met een inhoud van 5.0 liter. De V10 sleurt de gesloten M6 in slechts 4,6 seconden naar 100 km/h. De open variant zal er door het toegenomen gewicht iets langer over doen, maar nog altijd onder de 5 seconden blijven. De topsnelheid zal zijn begrensd op 250 km/h

Porsche Cayman

Porsche Cayman Porsche breidt het leveringsgamma van de Cayman uit met een ´S´-loze variant. Het model wordt gepositioneerd onder de Cayman S en moet het stellen met 50 pk minder vermogen. De Cayman zal eind juli 2006 aan het leveringsgamma worden toegevoegd.

245 pk

Porsche rondt het modellengamma nu af naar onderen met de introductie van de ´S´-loze Cayman. Het model beschikt over diezelfde 2.7 liter zescilinder, maar moet genoegen nemen met 245 pk. Het koppel van 273 Nm is beschikbaar tussen 4.600 en 6.000 tpm. De Cayman sprint in 6,1 seconden (Cayman S: 5,4 s) naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 258 km/h (Cayman S: 275 km/h). Standaard wordt de Cayman geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een zesbak is optioneel in combinatie met PASM. De Tiptronic vijftraps automaat met schakelbediening op het stuurwiel is eveneens optioneel.

bronnen en fotomateriaal :: www.autowereld.com


Privacy Policy :: Terms of Use :: Topconsulenten

  ICTdesign : grafisch ontwerp & webdesign

helderzienden online